Je wilt jezelf opgegeven om medewerker van Mini-Gestel en/of de Creatieve Week te worden?

Dat is echt super !! We gaan er met z’n allen voor zorgen dat de kinderen twee onvergetelijke weken krijgen.

Nou heb je natuurlijk een aantal vragen, want wat wordt er eigenlijk van jou verwacht en wat kun jij van de organisatie verwachten ?!

We gaan proberen om je wat antwoorden te geven.

Wanneer vindt wat plaats en waar moet je dan zijn.
de één na laatste week van de basisschoolvakantie is het altijd Creatieve Week. Dit vindt plaats bij de Meander in Sint-Michielsgestel, aan het Meanderplein. Daar word je dan op maandag om 9:00u verwacht.

In diezelfde week bouwen we ook het Mini-Gestel terrein op. We verzamelen met het clubje dat dit doet om 9:00u op het Mini-Gestel terrein (Park Kleine Ruwenberg).

Dan is er de week van Mini-Gestel. Dit is altijd de laatste week van de basisschoolvakantie. Hier word je op maandag om 8:30u verwacht.

Je kunt je ook voor een gedeelte hiervan aanmelden natuurlijk zolang we weten wanneer we op je kunnen rekenen.

Wat kun je van de organisatie verwachten.
Tijdens de Creatieve Week wordt er ‘s morgens vanaf 10:00u gezellig geknutseld met de kinderen en om 12:00u gaan de kinderen weer naar huis. Dan wordt er een lunch verzorgd met brood en beleg. Ook is er de mogelijkheid om er een snack bij te bestellen, tegen een kleine vergoeding. De voorbereidingsploeg van Mini-Gestel komt ook lunchen bij de Meander.

Om 13:30u komen de kinderen weer terug en wordt er weer tot 15:30u geknutseld. Daarna worden alle spullen opgeruimd en wordt er geëvalueerd. Dat wil zeggen dat we kort en krachtig door de dag heen lopen. Hoe ging het en wat zijn de aandachtspunten voor de volgende dag.

Op de maandagochtend van Mini-Gestel word je door iemand van het bestuur wegwijs gemaakt op het terrein, nog voordat de kinderen komen. Ook kun je dan je naamkaartje en je T-shirt ophalen. Voor je T-shirt betaal je 10 euro borg, die je terug krijgt als je je shirt weer inlevert aan het einde van de week. Je mag het ook houden. Tijdens Mini-Gestel zijn de kinderen van 10:00u tot 16:00u aanwezig. Medewerkers krijgen overdag ook brood, ranja, koffie en thee bij het medewerkers-uitgiftepunt van de voedingstent.

Ook bij Mini-Gestel wordt er geëvalueerd. Vaak moeten er ’s avonds even wat dingen voor de volgende dag worden klaargezet, waarbij je hulp ingeroepen kan worden.

Wat wordt er van jou verwacht.
Allereerst en niet onbelangrijk vragen wij voor iedere vrijwilliger (v/a 16 jaar) een VOG aan. Deze wordt kosteloos aangevraagd enkel op de punten welke met omgaan met kinderen te maken hebben. Wordt de VOG voor jou niet verleend door Justis, kan je geen medewerker bij ons zijn/worden.

Om alles tijdens Mini-Gestel in goede banen te leiden wordt er een rooster gemaakt. Dit hangt op de bus en is digitaal te bekijken via onze medewerkers app. Kijk hierop en houd jezelf aan dit rooster. Als je om wat voor reden dan ook een uur niet beschikbaar bent, probeer dit dan de dag van te voren aan te geven bij degene die het rooster maakt, of zoek zelf iemand die jouw dienst over kan en wil nemen en pas dit aan op het rooster.

Heb je na het lezen van bovenstaande nog steeds interesse om vrijwilliger te worden van onze stichting en is dit de eerste keer dat je mee wilt helpen ? Klik dan op onderstaande knop !

Heb je al eerder meegeholpen stuur dan even een mailtje naar info@minigestel.nl of bel ons via: 073-2141513.

MIO

Ben je 14 (of 15) jaar, dan mag je nog komen knutselen of timmeren maar je kunt ook MIO worden ! Dat staat voor Medewerker In Opleiding. Je leert dan alle facetten kennen van het worden van een volleerd medewerker onder begeleiding van onze MIO coördinatoren. Je doet ook al veel dingen zelf zoals de kinderen helpen bij het knutselen en tijdens Mini-Gestel op het veld. Er is maar ruimte voor een beperkt aantal MIO’s dus wie het eerst komt… Ook kun je als MIO je maatschappelijke stage verrichten bij de Creatieve Week of Mini-Gestel; geef dit aan bij het aanmelden.Ik heb bovenstaande gelezen,
jullie mogen voor mij een VOG aanvragen
en ik wil mij graag digitaal aanmelden